Han är auktoriserad inför EUIPO och har mångårig erfarenhet att driva designansökningar inför såväl PRV, EUIPO som WIPO.
Inom patent har Artur framför allt erfarenhet inom det mekaniska området, speciellt förbränningsmotorer, kylning, gruvhantering, ventilation, handverktyg, medicinsk utrustning och elektriska installationer.
Artur har även goda kunskaper rörande arbetsgivares rätt till arbetstagares uppfinningar.
Artur är Civilingenjör i Maskinteknologi (KTH) i Stockholm och började på Ipracraft AB år 2020.
Jan utarbetar och handlägger svenska och europeiska patentansökningar inom mekanik och tillämpad fysik. Jan har mycket stor erfarenhet av invändningar, besvär och muntliga förhandlingar vid EPO, även baserade på bevismaterial rörande öppen utövning.
Jan har i fem års tid varit expertvittne i dansk domstol (Landsrätten och Högsta domstolen) och i tre års tid i norsk domstol (Oslo Tingrett och Borgarting Lagmannsrett). Han var under åren 2016 – 2019 extern medlem av norska patentbesvärsrätten (KFIR)
År 1993 grundade Jan “EQE-programmet”, en tvåårig kurs om fyrtio heldagar inför auktorisationsexamen för blivande Europeiska patentombud. Kursprogrammet blev en del av Albihns kursverksamhet 1997 och av IP Akademin 2006. Han ledde kursprogrammet till och med 2011 och var under de arton åren föreläsare i de flesta av kursavsnitten. Jan deltog aktivt i utvecklingen i kursutbudet som hålls av European Patent Academy, en del av EPO.
Jan har varit patentombud på patentbyrå sedan 1997, och har även tidigare erfarenhet som industripatentombud (1993-1997). Dessförinnan var han granskare ett par år på Patent- och registreringsverket (PRV) och medlem av gransknings- och invändningsavdelningar på det Europeiska Patentverket (EPO) under drygt fem år.
Under åren 1997 – 2005 var Jan patentombud och utbildningschef i europeisk patentpraxis på Albihns patentbyrå, på den tiden en av Sveriges största patentbyråer. Mellan 2006 och 2010 var han chef för patentavdelningen på en medelstor patentbyrå.
Språk: Svenska, engelska, tyska, franska och en del spanska.
Jan är Civilingenjör i Maskinteknologi (KTH).
Ipracraft AB grundades 2011.
Elisabeth har mer än 30 års erfarenhet av handläggning av varumärkesärenden i såväl Sverige som EUIPO och WIPO, inkluderande rådgivning, varumärkes-strategier, invändningar, upprätta och förhandla avtal och hantering av varumärkes- och andra immaterialrättsliga portföljer. Hon har vidare drivit handlagt varumärkesärenden i olika domstolar.
Elisabeth arbetade under åren 1983-2008 som immaterialrättskonsult på en medelstor patentbyrå. Därefter, under åren 2008 – 2014 var hon aktiv som fristående immaterialrättskonsult i samarbete med en mindre byrå, främst i internationella varumärkesärenden hos WIPO och i EU-varumärkesärenden och EU-invändningar.
Språk: Svenska, norska, engelska, tyska och franska.
Elisabeth började på Ipracraft AB år 2014.
Sven Berg har ca 35 års patenterfarenhet från ombudssida och myndighetssida. Sven är väl förtrogen med att utarbeta och handlägga såväl svenska som europeiska patentansökningar, invändningar och besvär, som han har stor erfarenhet av, vilket också innefattar muntliga förhandlingar. Han är även djup kunskap av databassökningar och intrångsanalyser.
Sven har drygt 10 års erfarenhet som patentombud och 23 år som patentgranskare vid European Patent Office (EPO) i München.
Inom patent har Sven framför allt erfarenhet inom tillämpad fysik, speciellt optik, ultraljud, kontaktlinser, mikrovågor, men har också arbetat med patent för förpackningar, elektriska kontakter, integrerade kretsar, tändstift, transportanordningar med mera.
Sven har även goda kunskaper inom konstnärlig upphovsrätt.
Språk: Engelska, tyska och franska.
Sven är Civilingenjör i Teknisk Fysik (LTH) och började på Ipracraft AB år 2018.
Han utarbetar patentansökningar på svenska och engelska inom det mekaniska området och handlägger dessa gentemot patentmyndigheter både i Sverige och utlandet. Peter har också erfarenhet av att identifiera och utvärdera vad som kan patentsökas inom utvecklingsprojekt och av annan immaterialrättslig rådgivning anpassad efter kundens önskemål. Peter har vidare erfarenhet av invändningsförfaranden vid olika patentmyndigheter och av att ha företrätt kunder vid muntliga förhandlingar vid Patent- och Registreringsverket (PRV) och Patentbesvärsrätten (PBR) i Sverige. Peter har dessutom deltagit som tekniskt biträde vid muntliga förhandlingar vid det Europeiska Patentverket (EPO) och vid Oslo Tingsrätt. Peter har även hållit utbildningar för användare av patentsystemet både under sin tid på PRV och inom industrin. Peter har också översatt finska och tyska patent till Svenska.
Peter deltog under 2015 på uppdrag av SPOF och FICPI Sweden i utarbetandet av remissvar på Patentlagutredningens slutbetänkande.
Peter har varit verksam som patentombud i Sverige sedan 1999. Utöver erfarenheten som patentombud har Peter också varit IPR Manager på ett bolag inom Ericsson-koncernen (1995-1999) samt granskare på PRV (1991-1995).
Peter är Civilingenjör i Maskinteknologi (KTH) och började på Ipracraft AB år 2016.
Patrik har drygt 20 års erfarenhet av patentfrågor i allmänhet, varav de senaste ca 12 åren som patentombud, och dessförinnan som granskare på PRV.
Patrik utarbetar och handlägger patentansökningar inom det elektrotekniska området, såsom telekommunikation, elkraft, elektronik och mjukvarurelaterade uppfinningar, med tonvikt på telekommunikation och medicinteknik, samt solfångare.
Patrik ägnar sig även åt patenterbarhetsanalyser och rådgivning i intrångsärenden. Han har även hållit föreläsningar inom patenträtt.
Språk: Svenska, engelska och tyska.
Patrik är Civilingenjör i Elektroteknologi (KTH), och började på Ipracraft AB år 2016.